Skroz i Sve sam jači

Radiosarajevo.ba
Skroz i Sve sam jači
/ Grupa Skroz
Skroz je rock grupa iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina. Čine je vođa Adnan Šaran te Dejan Ostojić, Esad Bratović, Nedžad Mulaomerović, Elvir Salčinović i Nino Škiljić.

Grupa je oformljena 1996. godine kada su se Adnan Šaran (vokal), Nedžad Mulaomerović (bubanj), Mirza Suljagić (bas), Sloven Anzulović (gitara), tada inače članovi Zabranjenog pušenja i Top Liste Nadrealista motivirani širokim opusom pjesama Adnana Šarana, odlučili vratiti iz Zagreba u post-ratno Sarajevo i osnovati bend.

 Krajem 1998. Skroz po postignutom dogovoru sa producentom Zlajom Hadžićem odlazi u Holandiju na snimanje njihovog prvog albuma. Snimljeno je 14 pjesama u studiju u Amsterdamu od kojih će se 12 odabranih kasnije naći na albumu.

Skroz sa svojim debi albumom nailazi na veliku zainteresiranost kod izdavača te se odlučuju na ugovor sa izdavačkom kućom Croatia Records u čijem je aranžmanu, u Amsterdamu sredinom 1999. godine, urađena postprodukcija.

Početkom 2000.  godine Skroz izbacuje najavni single za album "SKROZ" koji izlazi u maju iste godine pod etiketom Croatia Records / Tessa Audio.

Album je najavila pjesma "Sve sam jači" postigavši u BiH neočekivani uspjeh, te se dugo vremena zadržala na mnogim tv i radio top listama.

Poslušajte pjesmu Sve sam jači iz 1999. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije