Sheryl Crow na 90,2 - Radio Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Sheryl Crow na 90,2 - Radio Sarajevo
Foto: Sherycrow.com / Sheryl Crow

Ove subote i nedjelje, od 10h ujutro do 21h uvečer, u periodima po 15-20 minuta, na talasima Radija Sarajevo slušamo pjesme iz diskografije Sheryl Crow.

Nekadašnja mažoretkinja, atletičarka i učiteljica je muzičku karijeru počela pjevajući u reklamama nekih od poznatih automobilskih brendova i lanaca brze hrane. Kao pozadinski vokal nastupala je na velikoj Bad turneji sa Michael Jacksonom od 1987. do 1989. godine a isti zadatak je imala i u saradnjama sa Stevie Wonderom, Belindom Carlisle, i Don Henleyem.

Prvi, doduše neuspjeli i u konačnici neobjavljen album, pripremala je sa Stingovim producentom Hugh Padhamom. Album će u kasnijim godinama biti dostupan u "file share" komuni a Crow će za njega reći da je preproduciran te da je u međuvremenu pisala pjesme za Celin Dion, Tinu Turner i druge. Pravi debi album stiže početkom augusta 1993. godine u pakovanju nazvanom Tuesday Night Music Club. Od tada do danas Crow je ukupno objavila 11 albuma, 6 kompilacijskih i 3 živa, 45 singlova i snimila 57 video spotova.

Posljednji album Threads je pripreman tri godine a prvi uvid u ono što će na kraju biti objavljeno 30-og augusta 2019. godine imali smo godinu prije, kroz pjesmu Wouldn't Want to Be Like You u kojoj gostuje Annie Clark aka St. Vincent. Album dueta na kojem gostuju Vince Gill, Keith Richards, Johnny Cash, Eric Clapton, Chuck D, Andra Day, Sting, Bonnie Raitt i mnogi drugi, jednostavno je nemoguće nadmašiti - kaže Sheryl Crow i dodaje da je jedanaesti album Threads vjerovatno i njen posljednji. Ubuduće će se fokusirati na kraće forme i nastaviti svirati i nastupati.

Pored pjesama sa novog albuma, ovog vikenda ćemo se prisjetiti i prethodnih albuma od 1993. godine do danas.

I ovog vikenda uživajte na 90,2 MHz, ovaj put uz Sheryl Crow !

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije