Shannon Shaw - Broke My Own

Radiosarajevo.ba
Shannon Shaw - Broke My Own
0 / Shannon Shaw
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Shannon Shaw je vokalistica, basistkinja i osnivačica garage punk benda Shannon & the Clams i članica queercore punk sastava Hunx and His Punx koja je upravo objavila svoj prvi solo projekat. U pitanju je muzički video za prvi singl Broke My Own koji je režirao Ryan Daniel Browne. Pjesma se nalazi na albumu koji je planiran za 8. juni 2018. godine a zvati će se Shannon in Nashville u čast britanske pop legende Dusty Springfield i njenog klasika iz 1969. godine Dusty In Memphis.

Iako je u pitanju solo LP, Shannon ističe timski rad u kojem je učestvovao producent Dan Auerbach (The Black Keys) vlasnik izdavačke kuće Evil Eye Sound, kao i gomila muzičara koji su svirali sa muzičkim legendama kao što su: Aretha FranklinElvis Presley i Willie Nelson. Upravo je završila kratku američku turneju koja će se nastaviti 29. jula koncertom na Panorama Music and Arts Festivalu u New Yorku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije