Shakira na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Shakira na Radiju Sarajevo
Official web site / Shakira
Povod za muzički vikend sa Shakirom jeste njen aktuelni album El Dorado.

Iako je objavljen u maju, singlovi sa ovog albuma su tek u ljetnom periodu u jakim rotacijama na TV i radio stanicama.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, talentirana kolumbijska pjevačica i kantautorica već je godinama u vrhu svjetske muzičke scene. Govori portugalski, španski, engleski, francuski, italijanski i arapski jezik, a prvi album je izdala već s 14 godina. Tek s petim albumom Laundry service iz 2001. izlazi na englesko govorno područje i svjetsku scenu. Prodatih više od 20 miliona kopija tog albuma sve govori. Pjesma Whenever, wherever je bila najprodavaniji singl u 2012. godini. Slijede i megahitovi La tortura i Hips don't lie s albuma Fijacion oral vol. 1, i Oral fixation vol.2 koji samo potvrđuju njen zvjezdani status. Za ove albume osvojila je i tri Grammy nagrade. Poznata je kao odlična plesačica prepoznatljivog stila koji podsjeća na trbušni. Možemo reći da je taj ples Shakirin patent.

Snimila je i oficijelnu pjesmu za FIFA World Cup 2010. Waka waka (Time for Africa) postaje najprodavanija pjesma svjetskih prvenstava svih vremena. Na snimanju spota za tu pjesmu upoznala je i igrača Barcelone, Gerarda Piquea, s kojim je i danas, a imaju dva sina. 22. januara 2013. su dobili Milana Pique Mebaraka, a 29. januara 2015. Sashau Piqué Mebaraka. 

Jedna je od UN-ovih ambasadorica dobre volje, a osnovala je i fondacije Pies Descalzos i ALAS, koje pomažu djeci Latinske Amerike.

Do sada je u svojoj karijeri dobila 5 MTV video nagrada, dva Grammyja, osam Latino Grammyja, 7 Billboard muzičkih nagrada, 28 Billboard Latin Music nagrada, a nominirana je i za nagradu Zlatni Globus.Shakira ima svoju zvijezdu i na šetalištu slavnih u Hollywoodu Bila je gost Baracka Obame i Pape Ivana Pavla II.2014. godine, magazin Forbes ju je uvrstio u listu među 58 najmoćnijih žena u svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije