Selektor hokejaške reprezentacije BiH Brian Joket danas gost Radija Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Selektor hokejaške reprezentacije BiH Brian Joket danas gost Radija Sarajevo
Povodom nastupajućih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo III divizije, koje će biti održano u Bosni i Hercegovini, gost jutarnjeg programa Radija Sarajevo danas je selektor hokejaške reprezentacije Brian Joket.

Riječ je o vrsnom hokejaškom ekspertu s višedecenijskim iskustvom koji je svojedobno, sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća, nosio dres Hokejaškog kluba Bosna iz Sarajeva. Nakon angažmana u Kanadi, Njemačkoj i Velikoj Britaniji, te karijere u NHL-u, Joket se vraća u prijestolnicu Bosne i Hercegovine kako bi preuzeo naš nacionalni tim. 

Joket je početkom novembra 2017. godine preuzeo kormilo hokejaške reprezentacije u programu Radija Sarajevo od 10 sati govorit će o pripremema bh. hokejaša, uslovima koje reprezentacija ima kao i o očekivanjima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Podsjećamo, hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bit će domaćin kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo III divizije od 24. do 28. februara 2018. godine.

Ranije je Joket istaknuo kako vjeruje u uspjehe reprezentacije, te da se nada da će postići dobre rezultate.

"Jako je važno da postoji plan. Savez ima priliku da se opet takmiči u Trećoj diviziji, to je velika stvar i javnost to mora podržati. Igrači moraju biti ponosni što nose dres reprezentacije svoje zemlje. Nadam se da ćemo imati uspješnu kampanju", završio je Joket. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije