Seal na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Seal na Radiju Sarajevo
Ove subote i nedjelje, od 10h ujutro do 21h uvečer, u periodima po 15-20 minuta, na talasima Radija Sarajevo slušamo pjesme koje je napisao britanski soul pjevač i kompozitor Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel, profesionalno poznat kao Seal. 

Nakon objave devetog studijskog albuma 7 (sedmi album autorskih originalnih pjesama) 2015. godine Seal je izjavio da ne planira objavljivati albume u budućnosti “Koncept odlaska u studio na ne znam koliko dugo i pravljenje konceptualnog albuma, da tako kažem, ne znam da li je to relevantno ovih dana i da li je praktično zaista“. Također je kazao da ne misli potpisivati ugovore sa velikim izdavačkim kućama.

Međutim, njegov životni san je bio da napravi album koji će sadržavati obrade jazz i swing klasika a deseti album, koji je nazvan Standards  je upravo to. Objavljen 10. novembra 2017. godine, LP sa jedanaest pjesama predstavlja omaž umjetnicima kao što su Duke EllingtonCole PorterElla FitzgeraldFrank Sinatra Nina Simone. Da bi dobio na autentičnosti albuma, Seal je radio sa muzičarima koji su radili sa pomenutim legendama.

Pored pjesama sa novog albuma obrada, ovog vikenda ćemo se prisjetiti svih izdanja od 1991. godine do danas, kao i nekih živih nastupa kao što je koncert u Olympia Theatru u Parizu 2004. godine.

I ovog vikenda uživajte na 90,2 MHz ! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije