Santana - In Search Of Mona Lisa

Radiosarajevo.ba
Santana - In Search Of Mona Lisa
0 / Carlos Santana
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Iako je Carlos Santana mnogo puta nastupao u Parizu, još od ranih 70-ih godina, nikada nije posjetio Louvre, sve do 2016. godine.  U stvari, kad ga je porodica pitala da zajedno posjete jedan od najvećih svjetskih muzeja, on je upitao “Šta je tamo?“ – piše magazin Rolling Stone. “Ovakav red na ulazu me podsjeća na koncerte Beyonce, Taylor Swift, Rihanne ili Adele, k vragu Mona Lisa je baš popularna širom svijeta“ – komentarisao je Santana prve dojmove na ulazu u ovaj pariški spomenik kulture.

Njegova iskustva sa umjetničkim djelom Leonarda Da Vincija su vrlo interesantna i uključuju komunikaciju sa slikom uživo i u snovima. “Znam da me mnogi ljudi potcijenjuju i govore da Carlos ima bujnu maštu ali, kao što često znam kazati: Moja mašta radi odlično, kako vaša realnost ?“ Njegov novi EP In Search of Mona Lisa je izašao 25. januara i produciran je od strane Ricka Rubina. Na njemu se nalaze tri nove pjesme a ostatak urađenog materijala će biti objedinjen na albumu koji će izaći tokom godine.  



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije