Roger Daltrey - As Long As I Have You

Radiosarajevo.ba
Roger Daltrey - As Long As I Have You
0 / Roger Daltrey
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Roger Harry Daltrey je engleski pjevač i glumac čija karijera traje duže od 50 godina. Postao je poznat sredinom 60-ih godina kao osnivač i glavni vokal benda The Who koji je imao veliki broj hitova tokom 60-ih, 70-ih i 80-ih, kao što su: I Can't Explain, My Generation, Substitute, I'm a Boy, Happy Jack, Pinball Wizard i mnoge druge. Solo karijeru je započeo 1973. godine a od tada je objavio osam studijskih albuma. Novi, deveti studijski album As Long As I Have You najavljen je za 1. juni 2018. godine, nakon 26 godina pauze. Iako je najavljen kao solo projekat 74-godišnjeg frontmana benda The Who, na većini novih pjesama na albumu učestvuje njegov dugogodišnji kolega Pete Townshend.

Producent je Dave Eringa koji je najpoznatiji po radu sa Manic Street Preachers, Kylie Minogue i Wilkom Johnsonom“Ovo je povratak našim počecima, prije nego je Pete (Townshend) počeo pisati naše pjesme, vremenu kada smo kao tinejdžerski bend svirali soul grupicama u crkvenom holu. To je ono što smo bili, soul bend“ – kazao je Roger Daltrey.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije