Robbie Williams na talasima Radija Sarajevo - 90,2

Radiosarajevo.ba
Robbie Williams na talasima Radija Sarajevo - 90,2
Official web site / Robbie Williams
Robert Peter "Robbie" Williams, rođen 13. februara 1974. godine, je engleski pjevač, kompozitor i glumac, nekadašnji član pop benda Take That.

Williams se proslavio prvim koncertima benda u prvoj polovici '90-ih godina. Nakon brojnih neslaganja s menadžmentom i članovima grupe, Williams je napustio bend 1995. godine i pokrenuo solo karijeru u kojoj su svaki od njegovih prvih sedam albuma dostigli broj jedan u Velikoj Britaniji. Dana 15. jula 2010. godine, objavljeno je da se ponovo pridružio grupi Take That, a  njihov naredni album je postao drugi najbrže prodati album izdat u Velikoj Britaniji u istoriji rangiranja muzike kao i najbrže rasprodati muzički zapis do sada. 

Williams je prodao više od 75 miliona izdanja širom svijeta te na taj način postao jedan od najprodavanijih muzičkih umjetnika svih vremena. Također, djelom je i Guinnessove knjige rekorda sa 1,6 miliona prodatih ulaznica u jednom danu, za turneju Close EncountersRobbie Williams je vlasnik 7 Brit Awards, 8 ECHO Awards i 3 MTV European Music Awards. U 2004-oj godini je uvršten u UK Hall of Fame nakon što je izglasan za "Greatest Artist of the 1990s". U rodnom Stokeu jedna ulica i turistička staza su nazvani njegovim imenom.

14. februara 2019. godine, Robbie se odlučio objaviti i treći dio u seriji kompilacija nazvanih "Under The Radar". Radi se o pjesmama koje nisu bile dovoljno dobre da ih se uvrsti na album ili su to neke drugačije verzije pjesama. U svakom slučaju, jako dobra taktika da između službenih albuma Robbie bude prisutan u eteru sa novim pjesmama.

Ove subote i nedelje uživajte na 90,2 uz najbolje iz diskografije Robbieja Williamsa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije