RBMA Radio Show - Roots Manuva

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Roots Manuva
0 / Roots Manuva
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa legendarnog Roots Manuve sa festivala u Reykjaviku, Island.

Roots Manuva, pravog imena Rodney Smith, je reper i producent koji dolazi iz Londona, UK. Kao dijete jamajkanskih roditelja u mladosti je često bio izložen zvucima sa tog otoka kao i sound systemima koji su ga, po sopstvenom priznanju, bukvalno očarali kao klinca. Već sredinom 90-ih mladi Manuva snima svoje prve demo trake i počinje lagano graditi zvjezdani status u kojem uživa danas.

Njegov prvi album "Brand new second hand" iz 1999. godine je postao jedan od najznačajnijih hiphop albuma u Velikoj Britaniji, a njegov stil i groove sa debelim mračnim bassovima i beatovima će utrti put za pravac koji danas poznajemo pod imenom - grime. Nakon 9 izdatih albuma, isto toliko EP-jeva i mnoštvo singlova, Roots Manuva danas važi za jednog od najuticajnijih muzičkih artista u britanskoj muzičkoj istoriji, a njegova traka "Witness (1 hope)" sa drugog albuma se vodi kao UK rap himna.

Tokom karijere sarađivao je i izdavao ploče sa artistima kao što su: Massive Attack, Amon Tobin, DJ Shadow, Chali 2na, Cinematic Orhcestra, Leftfield, UNKLE, Fun Lovin Criminals, itd.

U večerašnjih 60 minuta slušate eksluzivni snimak njegovog nastupa sa Secret Solstice Festivala u Reykjaviku, Island. Nastup je snimljen 16. juna 2017. Zaista nema potrebe za posebnim predstavljanjem njegovog nastupa, dovoljno je reći - Roots Manuva!

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije