Nimmo - It's Easier

Radiosarajevo.ba
Nimmo - It's Easier
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Petočlani electropop sastav Nimmo predvodi karizmatični par Sarah Nimmo i Reva Gauntlett. Poznanstvo je počelo da se razvija u srednjoj školi u dijelu Londona koji se naziva Kilburn, uz zajedničku ljubav prema temama kao što su fudbal, garage i jungle. Zajedno već više od decenije, ostatak benda su popunile na Univerzitetu u Brightonu. Prije tri godine su bile jako blizu objave prvog albuma ali do toga ipak nije došlo.

Iako je album snimljen i pod ugovorom za Sony Music, unutarnji osjećaj im je govorio da to nije prava refleksija njihove muzike i preveliki kompromis sa velikom izdavačkom kućom, te su u konačnici raskinule saradnju. Nakon novog početka i rada u barovima i klubovima, poznanstvo sa producenticom Mayom Jane Coles je porodilo nekoliko pjesama a posljednja se naziva It's Easier. Singl se nalazi na EP-u Songs From the Credits za koji djevojke kažu da je “više plesno orijentiran i predstavlja refleksiju njihovih pravih života“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije