Muzički vikend: Anderson .Paak

Radiosarajevo.ba
Muzički vikend: Anderson .Paak
Foto: EPA-EFE / Anderson .Paak

Ova subota i nedelja na 90,2 MHz, svakih sat vremena od 10h ujutro do 21h uvečer, posvećene su američkom pjevaču, kompozitoru, tekstopiscu i producentu Brendonu Paaku Andersonu, koji je mnogo poznatiji kao Anderson .Paak.

Danas već 33-godišnjak iz Oxnarda, Califonia, .Paak je počeo praviti muziku kao tinejdžer u vrijeme kada je pohađao srednju školu Foothill Technology. Prve javne nastupe je imao kao bubnjar u porodičnoj crkvi gdje je upoznao i vjenčao svoju prvu suprugu. Nakon nekoliko godina su se razveli a on je počeo predavati u jednoj muzičkoj školi gdje je upoznao drugu ženu, studenticu iz Južne Koreje, odakle je i njegova majka. Početkom 2011. godine je našao zaposlenje na farmi marihuane u Santa Barbari gdje je ubrzo dobio otkaz bez obrazloženja te je završio kao beskućnik zajedno sa suprugom i malim djetetom.

Krajem 2011. godine je počeo zarađivati u muzičkim krugovima Los Angelesa i raditi na debitantskom albumu uz veliku pomoć Shafiqa Husayna iz hip-hop sastava Sa-Ra.  Svoj prvi studijski rad O.B.E. Vol.1 objavio 2012. godine pod pseudonimom Breezy Lovejoy.

Prvi zvanični album Venice, pod novim i aktuelnim imenom Anderson .Paak, objavio je 2014. godine. Uslijedio je Malibu 2016. godine za koji je dobio nominaciju za najbolji urbani savremeni album na dodjelama Grammy nagrada. Oxnard je treći album koji je objavljen 16-og novembra 2018. godine, a radio ga je sa Dr Dreom i objavljen je upravo za Aftermath Entertainment, u vlasništvu legendarnog producenta i trenutno najbogatije figure u svijetu hip-hopa (770 miliona$). Samo četiri mjeseca kasnije .Paak je predstavio četvrti albumVentura koji je snimljen tokom rada na prethodnom albumu, uz dodatnu produkciju Dr Drea i nekolicine gostiju: Andre 3000Jazmine SullivanBrandyNate DoggLalah Hathaway iSmokey Robinsona.

Ove subote i nedelje slušamo novi album i neke od najboljih pjesama veoma talentovanog i trenutno jako popularnog Andersona .Paaka. Uživajte uz Anderson .Paak Vikend !

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije