Michael Kiwanuka & Tom Misch - Money

Radiosarajevo.ba
Michael Kiwanuka & Tom Misch - Money
Facebook / Michael Kiwanuka
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Britanske zvijezde Michael Kiwanuka Tom Misch su udružili snage u produkciji pjesme Money koja je urađena pod velikim uticajem disca i funka. Za Mercury nagradu nominovani soul pjevač se poigrava sa svojim falsettom, uz prepoznatljivi gitarski zvuk “britanskog čuda od djeteta“. “Na prvu, Money je pjesma koja govori o novcu, koliko ga želimo i volimo ali ako slušate pažljivije pjesma je u stvari o tome kako ta ljubav može biti itekako opasna“ – kaže KiwanukaMisch je dodao da je veliki Michaelov fan već godinama i da je bilo jako interesantno otkriti da djele ljubav prema disco muzici 80-ih godina.

Kiwanuka će nastupiti na GlastonburySzigetElectric Picnic i End of the Road festivalima ove sezone, dok fanovi očekuju vijesti o novom albumu nakon tri godine pauze. Tom Misch se u međuvremenu zabavlja informacijom da je Disco Yes, sa njegovog prošlogodišnjeg albuma Geography,  jedna od omiljenih pjesama bivšeg Predsjednika SAD-a Baracka Obame.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije