Merlin, Adi Lukovac i Ornamenti: Sam na svijetu, sam si

Radiosarajevo.ba
Merlin, Adi Lukovac i Ornamenti: Sam na svijetu, sam si
YouTube / Prtscr
Na osmom studijskom albumu Dine Merlina iz 2000. godine "Sredinom" u izdanju diskografske kuće "InTakt Records", jedna od najvećih zvijezda Balkana Edin Dervišhalidović poznatiji kao Dino Merlin sarađivao je sa Adijem Lukovcem.

Bosanskohercegovački kantautor, pjevač i kompozitor snimio je pjesmu sa pionirom elektronske muzike u BiH i njegovim tadašnjim bendom Ornamenti.

Adi Lukovac je bio jedan od kreativnih simbola moderne bh. muzičke scene koji je u svojoj muzici uvijek provlačio etno motive (saz, napjevi), i dugo vremena djelovao skupa sa grupom Ornamenti koji su bili bliski ideji „elektro ambijent etna“.

Na ovom albumu nalazi se i današnja pjesma dana - pjesma Sam koju pored Merlina izvode Adi Lukovac, Brano Jakubović, Vedran Mujagić i Adnan Zilić. Neki od njih danas su članovi popularnog benda Dubioza kolektiv, dok Adija Lukovca nažalost više nema. Poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći 18. juna 2006.

Današnjom pjesmom dana podsjetimo se i na sjajan nastup na Merlinovom koncertu na Koševu 2000. godine.

Vidiš li ta
crveno-bijela svietla
to je tvoj grad
s pijetlom il' bez pijetla

Svanut će dan
sjevnut će ko munja
neumoran
crni oblak zvani sumnja

Kao kroz san
nadolaze ti slike
kad si za dan
prešao u vojnike

Sebe da daš
sve osim onog svoga
i šta je sad
ostalo od svega toga

Ref.
Sam na svijetu sam 
si uglavnom sam
u masi zajedno sa mnom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije