Manu Chao - Bloody Bloody Border

Radiosarajevo.ba
Manu Chao - Bloody Bloody Border
0 / Manu Chao & Calypso Rose
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Manu Chao je francusko-španski muzičar koji pjeva na više od deset svjetskih jezika a sa bogatom muzičkom karijerom je startao u Parizu 1984. godine svirajući u bendovima Hot Pants Los Carayos. Sa bratom (Antoine Chao) i prijateljima je osnovao bend Mano Negra i ostvario solidan uspjeh, posebno u Europi, a od raspada benda 1995. godine postaje solo umjetnik koji često nastupa sa bendom Radio Bemba.

Prošlo je više od 20 godina od objavljivanja debitantskog albuma Clandestino. Manu Chao se odlučio predstaviti reizdanje nazvano Clandestino/Bloody Border koje će biti zvanično objavljeno 30-og augusta 2019. godine putem izdavačke kuće Because Music. Pjesma Bloody Bloody Border je druga od tri nove pjesme na albumu koji će biti dostupan u ograničenom izdanju na CD-u i na trostrukoj ploči. Ostale dvije pjesme su Clandestino (već objavljena), koja je urađena uz pomoć legendarne Calypso Rose iz Trinidada i Tobaga, te autobiografska pjesma Roadies Rules.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije