Lizzo - Juice

Radiosarajevo.ba
Lizzo - Juice
0 / Lizzo

Svaki radni dan na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz, u 9:30 i 15:30 sati imamo premijeru jednog novog singla. Posljednjih dana 2019-te godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Melissa Jefferson, profesionalno poznata kao Lizzo, je američka alter hip hop muzičarka bazirana u Minneapolisu, Minnesota. Jedna je od osnivačica indie hip hop projekata The ChaliceGrrrl PrtyThe ClerbEllypseas i Absynthe. Njen prvi album Lizzobangers je objavljen 2013. godine, a drugi Big Grrrl Small World 2015. godine. Četvrtog dana 2019. godine ova tridesetogodišnjakinja je predstavila pjesmu Juice za koju je kritika tada kazala “da je život fer ova pjesma bi bila velika kao Uptown Funk“. Producent i gitarista je bio Ricky Reed uz podršku punog benda i tročlane duvačke sekcije.

Pjesmu koja je poslužila kao prvi singl sa njenog trećeg albuma Cuz I Love You (19.04.) su tokom godine na živim nastupima izvodili mnogi drugi muzičari, PuddlesHarry StylesKelly Clarkson i drugi. Također, mogla se čuti i u reklami jednog poznatog alkoholnog pića (Absolut Vodka).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije