Letu Štuke nakon pauze objavile singl "Bože zdravlja"

Radiosarajevo.ba
Letu Štuke nakon pauze objavile singl "Bože zdravlja"
0 / Letu Štuke
Legendarni sarajevski bend Letu štuke nakon duže pauze novih izdanja predstavljaju novi singl. Pjesmom "Bože zdravlja" za koju su snimili i spot najavljuju skorašnji izlazak novog albuma.

O čemu govori pjesma objasnio je frontmen benda, Dino Šaran: Bože zdravlja je na neki način moj izvještaj o vremenu provedenom u odsustvu sa scene. Ona govori o mom viđenju svijeta kakav je postao. Dakle, u suštini jedna naizgled intimna pjesma šireg konteksta. Video su realizirali Horrible people pod vodstvom redatelja Gorčina Zeca. Ovo je prvi singl s nadolazećeg albuma benda Letu štuke.

Na saradnju sa Štukama, osvrnuo se i sam redatelj koji je rekao:

"Kada sam prvi put poslušao pjesmu Bože zdravlja, doživio sam je kao neku vrstu Odiseje, odnosno svojevrsnog putovanja. Odatle je nastala ideja junaka, tačnije, putnika koji traga za svojom 'vatrom'".

To je bila polazna tačka za saradnju s Dinom Šaranom, koji je svojim prijedlogom Hercegovine kao idealne lokacije upotpunio cjelokupnu viziju. Obzirom da hercegovački krajolik oduvijek smatram filmičnim i inspirativnim, rado sam prihvatio izazov te smo tako visoravan Morine, u okolini Nevesinja, usvojili kao mjesto radnje u ovoj priči. Ova prelijepa i, na neki način, nadrealna priroda je, sama po sebi, inspirisala kreaciju. Samo putovanje, boravak na terenu, kao i snimanje postali su dio naše zajedničke Odiseje, a naša fenomenalna mala ekipa istovremeno je uspjela raditi i uživati u procesu stvaranja.“

Podsjećamo da je u prodaji Best of Letu štuke koji sadrži čak 17 pjesama, a posebna je novost bonus pjesma Padaj koja na ovaj način doživljava premijeru na CD-u.  Izdanje koje na jednom mjestu okuplja najbolje trenutke s albuma Letu štuke, Proteini i ugljikohidrati te Brojevi računa svim ljubiteljima jednog od najkvalitetnijih rock bendova u regiji donosi hitove kao što su Mjesto za dvoje, Tesla, ParanojaPero Papacoder, Šutiš, Sunce i druge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije