Lana Del Rey na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Lana Del Rey na Radio Sarajevu
0 / Lana Del Rey

Prvo je bila May Jailer, pa Lizzy Grant, a onda Lana Del Rey, "Nancy Sinatra na gangsterski način".

Daleko od toga da je njen život bio težak, i da se teško izborila za svoj zvjezdani status. Njen otac je milioner i poduzetnik, Rob Grant. Novca joj nikad nije falilo, a kad imate novac, napredujete brže. Ruku na srce, Lana ili Lizzy ima i talenta. Ima i priču koju uspješno prodaje. Ranjiva je i žestoka u isto vrijeme. Seks i melanholija. Ljubav i bol. A svoju priču nastavlja na novom izdanju Lust For Life, objavljenom u petak, 28.7.2017. Prva nova pjesma Love zagolicala je maštu fanova, a pravu stvar isporučila pjesma Lust For Life sa The Weekndom.

Prvi put objavila je album 2005. kao May Jailer, pa 2010. kao Lizzy Grant. Iz trećeg pokušaja došla je do dobitne kombinacije, trenutne muzičke persone, Lane Del Rey, te objavila već kultni Born To Die album 2012.

Buduću zvijezdu "otkrili" su spotovi za pjesme Video Games i Blue Jeans. Hype oko nje je postao nevjerovatan, a Lana ga uspješno koristi već više od 5 godina. Ne dozovoljava da je publika zaboravi i albumi redovno izlaze, a za sada kvalitet ne opada.

Ovaj petak, 30.8.2019. godine, objavila je novi album "NFR! Norman Fucking Rockwell", što je bio povod da ove subote i nedjelje svaki puni sat slušamo blokove pjesama Lane Del Rey.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije