Keane na 90,2 - Radio Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Keane na 90,2 - Radio Sarajevo
Alex Lake / Keane
Britanski bend Keane imaju novi album pa smo ovaj vikend posvetili upravo njima

Britanski "indie" bend Keane je krajem septembra 2019. godine objavio svoj peti studijski album "Cause And Effect". Ovaj materijal stiže nakon četverogodišnje pauze koju je bend uzeo u periodu od 2014. do kraja 2018. godine.

Inače, Keane su nastali 1995. godine u mjestu Battle, East Sussex. Svoj internacionalni uspjeh postižu sa prvim albumom nazvanim "Hopes And Fears" koji su objavili 2004. godine. Album je u samom startu došao u sami vrh britanske nacionalne liste te 2005. godine osvojio "Brit Award" u kategoriji za najbolji britanski album, a uz to je drugi najprodavaniji album u Velikoj Britaniji 2004. godine. Također, ovo je i jedan od najprodavanijih albuma u historiji nacionalne top liste albuma. Njihov drugi album "Under The Iron Sea" također postiže dobar uspjeh i pored britanske nacionalne liste albuma ulazi na broj 4 američke "Billboard 200" liste . U maju 2008. godine, čitaoci Magazina Q su glasali za najbolje britanske albume svih vremena pa su se Keane našli među The Beatles, Oasis i Radiohead kao jedini bendovi koji su imali dva albuma u Top 20 listi.

U oktobru 2008. godine stiže i treći album benda Keane, a pod nazivom "Perfect Symmetry". Četiri godine kasnije dolazi i četvrto studijsko izdanje "Strangeland" i odmah dospjeva na prvo mjesto britanske nacionalne liste albuma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije