Gregory Porter - Light At The End Of The Tunnel

Radiosarajevo.ba
Gregory Porter - Light At The End Of The Tunnel
0 / Gregory Porter
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Gregory Porter je američki pjevač, kompozitor i glumac koji je osvojio Grammy nagradu u kategoriji Best Jazz Vocal Album za Liquid Spirit (2014) i Take Me to the Alley (2017). Promovirajući pet studijskih albuma nastupao je u koncertnim dvoranama širom svijeta a jedna od stanica je bila i dvorana Bosanskog Kulturnog Centra, na otvaranju 18. Jazz Festa Sarajevo, 4. novembra 2014. godine. Posljednji album Take Me to the Alley, posvećen njegovom muzičkom uzoru, velikom američkom jazz pijanisti i vokalu Nat King Coleu, je objavljen u oktobru prošle godine a već 2. februara 2018. godine predstavio je novu pjesmu. 

Light At The End Of The Tunnel je pjesma iz rock mjuzikla Starlight Express (1984) koju je Gregory Porter snimio u svrhu objavljivanja kompilacije pjesama teatarskog kompozitora Andrewa Lloyda Webbera (Andrew Lloyd Webber-UNMASKED:The Platinum Collection). Promocijom, 16-og marta 2018. godine, biti će obilježena 50-godišnjica njegovog muzičkog stvaralaštva i 70-ti rođendan (22. mart).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije