Gorillaz ft. George Benson - Humility

Radiosarajevo.ba
Gorillaz ft. George Benson - Humility
Official web site / Gorillaz 2017
U posljednjoj punoj sedmici 2018-te godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Damon Albarn je početkom juna ponudio neke detalje o posljednjem albumu najpopularnijeg virtualnog sastava Gorillaz. Album je nazvan The Now Now, izašao je 29. juna i, kako kaže Albarn “napravljen je da imamo šta svirati na koncertima tokom ljeta a i nije loše što smo napravili album na kojem ponekad i pjevam“. Većina pjesama je napisana za vrijeme turneje u SAD-u, Snoop Dogg je gost na albumu jer su bili u L.A.-u, a Jamie Principle je svakako učestvovao na turneji.

Soul i jazz legendu Georgea Bensona su slučajno sreli na koktelu i na kraju se našao u pjesmi Humility. Singl sa početka ljeta je jedan od onih koje su muzički urednici našeg radija sa zadovoljstvom puštali, a slušaoci svih generacija odobravali i zbog toga je, po našem skromnom sudu, sasvim zasluženo u društvu najpopularnijih singlova 2018. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije