George Ezra - Shotgun

Radiosarajevo.ba
George Ezra - Shotgun
Facebook / George Ezra
U posljednjoj punoj sedmici 2018-te godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Blues rock bariton iz Velike Britanije je prije četiri godine postao jedan od najtraženijih i najprodavanijih muzičara sa ostrva. Popularnost je stigla 2014. godine sa singlom Budapest, a album Wanted On Voyage, koji je izašao iste godine, porodio je šest singlova. Drugi album je došao 23. marta ove godine a sklopljen je u Barceloni, u malom apartmanu koji je iznajmljivao od izvjesne Tamare, pa je naslov albuma došao sasvim logično, Staying at Tamara's.

Od četiri singla koja su objavljena do danas izdvajamo Paradise i Shotgun, ali ipak malu prednost dajemo trećem singlu koji je imao i veći broj slušanja i pregleda na audio i video servisima. Shotgun je objavljen 18. maja 2018. godine a napisan je na vrhu Montjuica u Barceloni, poznatom mjestu na kojem je skladao istoimeni singl iz 2015. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije