Fun Lovin' Criminals na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Fun Lovin' Criminals na Radio Sarajevu

Povodom objavljivanja novog albuma, ovog vikenda ćešće  slušamo kultni trio iz New Yorka, Fun Lovin' Criminals na 90,2 MHz.

Huey Morgan, Brian "Fast" Leiser i Steve Borgovini osnovali su bend 1993. i nastupali kao zamjenska grupa kada se bukirani muzičari ne bi pojavili na svirci.
Jednom takvom prilikom upratio ih je i predstavnik izdavačke kuće EMI, te su dobili ugovor i 1996. objavili prvi album Come Find Yourself.

Album je imao hitove poput Scooby Snacks, The Fun Lovin Criminal i King Of The New York, a najviše uspjeha imao je u Velikoj Britaniji gdje je završio na 7. mjestu top liste i proveo gotovo godinu dana u top 40.

Sljedeće izdanje 100% Colombian bilo je također uspješno, a najpoznatije pjesme Love Unlimited i Korean Bodega imale su dug život na top listama. Slijedi i nastup na čuvenom Glastonbury festivalu u Engleskoj, a EMI objavljuje i album obrada pod imenom Mimosa. Steve Brogovini napušta bend, a Fun Lovn' Criminals trajnu zamjenu nalaze u Franku Benbiniju poznatom i kao "Uncle Frank".

Treći album Loco iz 2001. postaje njihov najuspješniji album i osvaja 5. mjesto britanske top liste, a slijedi kompilacijski album Bag of Hits na dva CD-a, sa drugim diskom remixa njihovih pjesama.

Sljedeća dva albuma Welcome to Poppy's i Livin' In The City nisu ostvarili komercijalni uspjeh, ali su Fun Lovin' Criminals zadržali svoju bazu fanova koja ih prati na koncertima.

Clasic Fantastic album objavljuju 2010. godine za vlastitu izdavačku kuću, a EMI početkom 2019. godine objavljuje drugi album obrada Another Mimosa. Bend je najavio rad na 7. studijskom albumu koj će biti objavljen 2020. godine.

Sva tri čana benda sada žive u Engleskoj, Huey Morgan je voditelj na BBC-u, a taj put je možda bio i logičan s obzirom da su najveću popuarnost uživali upravo u Velikoj Britaniji i Evropi.







Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije