Florence + The Machine na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Florence + The Machine na Radiju Sarajevo
0 / Florence Welch
Ove subote i nedjelje u muzičkim blokovima od po 15 minuta slušaćemo britanski sastav Florence and the Machine, koji je nedavno objavio novi studijski album "High as Hope".

Florence and the Machine (Florence + the Machine)su britanski muzički sastav osebujnog stila koji kombinuje nekoliko žanrova.  Bend je poznat po složenoj produkciji koja njeguje dramatičnost i ekscentriku u kombinaciji sa snažnim vokalom sklonim improvizacijama u stilu Kate BushFrontwoman sastva je pjevačica Florence Welch, koja povremeno sarađuje i solo sa drugim muzičarima, pa čak i sa ne tako bliskim stilovima, poput Calvina Harrisa.

Pored Florence Welch važan dio benda je Isabella Summers, klavijaturistica, koja uzima učešće i u pisanju pjesama. Do sada su nominovani za 6 Grammy nagrada, a osvojili su Brit Award za najbolji britanski album u 2010. godini.

Grupa je debitirala sa albumom Lungs, koji je objavljen 2009. godine i koji je postao jedan od najprodavanijih albuma u 2009. i 2010. godini. Sa albuma su skinuti singlovi Kiss With the Fist i Dog Days Are Over. Njihov drugi album Ceremonials izdat 2011. godine, debitirao je na broju jedan u Velikoj Britaniji i na broju šest u SAD-u.

Povratkom na scenu 2015. godine objavljuju How big, how blue, how beautiful izdanje koje donosi neštojednostavniju produkciju i manje dramatičan zvuk, a trend se nastavlja i dalje sa novim albumom High as Hope.





Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije