Fleetwood Mac na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Fleetwood Mac na Radiju Sarajevo
Dugovječni sastav Fleetwood Mac ovih dana ponovo će se okupiti radi festivalskih nastupa na Dodger Stadiumu u Los Angelesu i Citi Fieldu u New Yorku.

To je uz objavu novog studijskog albuma Lindsey Buckingham/Christine McVie, razlog da im posvetimo ovaj muzički vikend na našem radiju.

Na snimanju albuma, koji je na početku rada planiran kao novi album banda Fleetwood Mac, od postave sa čuvenog albuma Rumours (Christine McVie, Lindsey Buckingham, Stevie Nicks, John McVie, Mick Fleetwood) nije učestvovala samo Stevie Nicks.

Pored ovog novog studijskog albuma Lindsey Buckinghama i Christine McVie ove subote i nedjelje slušat ćemo i dobre stare pjesme sastava Fleetwood Mac, osnovanog 1967. g u Londonu.U periodu kada je gitarista bio Peter Green uglavnom su bili orijentisani prema bluesu. a najpoznatije pjesme iz tog vremena su "Albatross" i "Black Magic Woman" .

U 70-m i 80-m Fleetwood Mac u novoj postavi postaju američka pop-rock grupa sa ogromnim komercijalnim uspjehom.Cijeni se da su prodali više od 100 miliona albuma a Rumours (1977.) sa oko 40 miliona prodatih primjeraka je trenutno 8. najprodavaniji album svih vremena.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije