Emir Bukovica i Danny Shepard objavili zajednički singl

Radiosarajevo.ba
Emir Bukovica i Danny Shepard objavili zajednički singl
Lider rock benda Emir & Frozen Camels (EFC) Emir Bukovica pokrenuo je novi muzički projekat pod nazivom BUKOWSKEE u kojem će ga publika upoznati u ulozi producenta i autora pjesama malo drugačijeg senzibiliteta.

"BUKOWSKEE je moja solo muzička priča, neovisna od EFC benda, nastala na talasima malo drugačije energije. Ona je povratak u moj intimni muzički svijet iz
kojeg sam izašao kada sam osnovao EFC. Jednostavno sam se vratio u neke sobe koje sam ostavio iza sebe, a u kojima sam se nekada dobro osjećao i u kojima je ostalo puno lijepih uspomena, nota i pjesama" rekao je Bukovica o novom projektu u kome će se truditi da kvalitet pjesme bude bitniji od produkcijske ispoliranosti i medijske eksploatacije.

Prvi singl BUKOWSKOG Vrati film (Rewind The Film) na kojem gostuje američki bluzer Danny Shepard, govori o ljudskom odnosu i sazrijevanju unutar veze.  

Bilo mi je nekako logično da na prvoj pjesmi mog novog projekta prvi gost bude baš Danny Shepard. Danny je jedan od ljudi i vrhunskih američkih muzičara koji mi je puno pomogao u karijeri. Odličan autor, fenomenalan gitarista i pjevač čarobnog glasa, pri tome pretalentovan producent, za kojeg se nadam da će uz Bukowskog ostati još jako dugo. - dodao je Bukovica.

Pjesma "Vrati film (Rewind The Film)" snimljena je u studiju producenta Darrella
Nutta, dok je video spot snimljen u istorijskom dijelu grada Fort Myers na Floridi, u
saradnji sa američkom video produkcijskom kućom defMEDIA. Postprodukciju
spota uradila je sarajevska produkcijska kuća Prime Time na čelu sa režiserkom
Amelom Ćuharom. Cijeli spot snimljen je u jednom kadru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije