Elvis Costello na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Elvis Costello na Radiju Sarajevo
Ove subote i nedjelje na Radio Sarajevu, svakih sat vremena u blokovima od 20-ak minuta, puštamo pjesme legendarnog Elvisa Costella koji je nedavno objavio novi album.

Objavljivanje novog albuma koji potpisuju Elvis Costello & The ImpostersLook Now, povod je da ovaj muzički vikend na Radio Sarajevu posvetimo Elvisu Costellu. To je nakon pet godina njegov prvi album sa novim pjesmama, a nakon 10 godina od objavljivanja albuma Momofuku i nova saradnja sa The Imposters. Na 3 pjesme Costello je obnovio svoj zajednički rad sa Burtom Bacharachom, a njegova saradnja sa Carole King iz 90-h godina na ovom albumu je ponovo oživljena sa pjesmom Burnt Sugar Is So Bitter

Album je uz Costella producirao i Grammyjem nagrađivani Sebastian Krys (radio sa Shakirom, Will Smithom, Eros Ramazzottijem). Elvis Costello (Declan Patrick MacManus, 1954.) počeo je svoju karijeru ranih 70-ih na londonskoj pub-rock sceni, a na krilima novog talasa 1977. objavljuje zapaženi debi album My Aim Is True. Uspješni albumi koji su uslijedili sa pratećom grupom The Attractions - This Year's Model (1978.), Armed Forces (1979.), Get Happy!! (1980.)... učvrstili su njegovu poziciju jednog od najcjenjenijih muzičara današnjice. U svojoj dugoj karijeri dobivao je priznanja poput nagrada Grammy, primljen je u Rock and Roll Hall of Fame, sarađivao je sa imenima kao što su Paul McCartney, Johnny Cash, Burt Bacharach, Tony Bennett, Brian Eno...

Nakon zdravstvenih problema i operacije kojoj se morao podvrgnuti nakon što mu
je dijagnosticiran rak, Elvis Costello se u velikom stilu vratio na muzičku scenu albumom Look Now kojim je ostao dosljedan svom stilu koji opisuju kao "reinterpretaciju tradicije na svoj sopstveni način".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije