Ekipa Helem nejse obradovala fanove: Novi singl i album su tu

Radiosarajevo.ba
Ekipa Helem nejse obradovala fanove: Novi singl i album su tu
Nakon tri singla, Helem nejse donosi četvrti single „Bosnia“ te cijeli i dugonajavljivani album „Go u Gostima“.

"Kroz spot je prikazana aktuelna društvena situacija iz pozicije mladih, koji svojom indolencijom snose dio odgovornosti za trenutno stanje u državi i zajednici. Lik koji tumači sarajevska glumica Mirela Lambić je materijalizacija same napaćene Bosne, koja je uvijek napola živa, na aparatima, najviše krivicom pogrešne, neperspektivne politike onih koji je vode, u isto vrijeme radeći isključivo za ličnu korist", kaže Admir Švrakić autor spota.

Na albumu Go u Gostima nalazi se 11 pjesama, a ugostili su banjalučku mladu kantautoricu Vanju Mišić, popularnog Edo Maajku, hrvatskog repera Kandžiju i sarajevskog repera Shtelu.

U izradi albuma je učestvovalo preko 20 mladih umjetnika što dodaje dodatnu snagu ovom projektu na kojeg je ekipa Helem nejsa ponosna.

Zamislite dva dječaka koja su rođena u Sarajevu 1991. godine. Dok su odrastali bili su svjedoci kako jednog porušenog grada, tako i njegove dugogodišnje obnove i rađanja jednog potpuno novog. Jedan je odrastao na uzvisini iznad grada pa je sve mogao vidjeti iz ptičije perspektive, a drugi u nekadašnjoj zlatnoj dolini – u gradu, tako da je sve to pratio iznutra.

Na albumu se nalazi 11 pjesama, koja svaka za sebe priča jednu priču ili situaciju, a pjesme u cjelini čine jedan koncept. Tako ćete, ako pažljivo poslušate album od početka do kraja, dobiti svjedočenje o stanju i načinu odrastanja i života u Sarajevu. Sada pa za sva vremena. Bez pretjerane šuplje, pozivamo našu vjernu i potencijalnu publiku da poslušaju album i uživaju u onome što smo napravili samo za njih“, poručuje ekipa Helem nejse.

Za publiku u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Zenici album će biti dostupan i u fizičkom izdanju. Kupovinom CD-a koji će koštati 5 KM podržavate nastavak rada Helem nejse grupe.

Album je moguće kupiti i slušati na Deezeru, Spotifyju, iTunesu, Klicktracku, Google Playu i Tidalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije