Edo Mulahalilović i Jedna je pjesma cijelog života

Radiosarajevo.ba
Edo Mulahalilović i Jedna je pjesma cijelog života
PrtScr / Edo Mulahalilović

Edo Mulahalilović rođen je u Sarajevu 23. marta 1964. godine. Klasičnu gitaru počeo je učiti u dobi od četiri godine kod prof. Rudolfa Vrnoge, zatim prof. Vjekoslava Andreea, s kojim osvaja mnoge nagrade na raznim republičkim i državnim takmičenjima širom bivše SFRJ.

Godine 1977. je imao prvi solistički koncert na klasičnoj gitari u gradu Hvaru; 1978. je učenje gitare nastavio kod prof. Mile Rakanović, a u isto vrijeme počinje svirati električnu gitaru i s Pjerom Žalicom osniva svoju prvu grupu Baobab u kojoj je bio gitarist i pjevač.

Sedam godina kasnije, s Harijem Varešanovićem osniva grupu Hari Mata Hari, koja do 1990. postaje jedna od najpopularnijih pop grupa u bivšoj SFRJ.

Godine 1991, Edo u saradnji s bratom Adijem objavljuje uspješan album Jedna je pjesma cijelog života za sarajevski Diskoton, ali rat sprječava dalju promociju i turneju.

Do kraja 1995. godine radio je na raznim kulturno-umjetničkim projektima u opkoljenom Sarajevu, a autor je teksta pjesme koja je 1994. predstavljala BiH na Eurosongu u Dublinu.

Uživajte u hitu iz 1991. godine Jedna je pjesma cijelog života:

Ko si ti kad sam leden
a hoću da izgorim
ko si ti kad sam sebi mrzak
a tebe volim.

Ja nemam mira a u rat neću
za tobom letim a bez tebe padam
ja još čekam i još se nadam
da ćeš ponovo kraj mene zaspati

Ref.
Jedna je pjesma cijelog života
tamo gdje si ti i tvoja ljepota
putuje pjesma cijelog života
tamo gdje si ti lijepa i sirota

Ne vjerujem noći ako sklopim oši
izdaće me kao ti
Bože mislim svakom ko mi priđe
slagaće me kao ti

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije