Dua Lipa - Swan Song

Radiosarajevo.ba
Dua Lipa - Swan Song
Foto: Instagram / Dua Lipa
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Svaki radni dan na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz, u 9:30 i 15:30 sati imamo premijeru jednog novog singla. Posljednjih dana 2019. godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Prioritet u 2019-oj godini za londonsku hitmejkericu Dua Lipu je bio rad na pripremi novog albuma. Njen jedini album do danas je objavljen 2017. godine i sa njega je skinula sedam singlova a tokom prošle godine je bila aktuelna sa pjesmama u kojima je ostvarila saradnju sa Calvinom Harrisom (One Kiss) i Silk City (Elektricity). Radovi su joj donijeli dvije nominacije i jednu Grammy nagradu u Los Angelesu na ceremoniji koja se održala 10-og februara 2019. godine. Samo četiri dana kasnije desila se premijera novog filma Roberta Rodrigueza Alita: Battle Angel, na čijem se soundtracku našla pjesma Swan Song, objavljena 24. januara 2019. godine. Dua Lipa je napravila pjesmu uz pomoć Justina TranteraKennedi LykkenaMattiasa LarssonaRobina Fredrikssona i Toma Holkenborga a spot snimljen u Iron Cityu je režirala Floria Sigismondi. Na kraju 2019. godine objavila je pjesmu Don't Start Now kao prvi singl sa drugog albuma nazvanog Future Nostalgia koji će biti predstavljen naredne godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije