Divlje Jagode sjajnim koncertom obilježile 40. godina karijere

Radiosarajevo.ba
Divlje Jagode sjajnim koncertom obilježile 40. godina karijere
Foto: BHRT / Koncert Divljih Jagoda
U zgradi BHRT-a, u studiju Muzičke produkcije popunjenom do posljednjeg mjesta, održan je jedinstveni koncert grupe Divlje Jagode kojim je ova grupa obilježila 40 godina rada.

Poznati bend nastupio je zajedno sa Velikim orkestrom Muzičke produkcije ove medijske kuće. Koncert je održan u sklopu specijalnog izdanja Studio 2 Live. Gosti pjevači bili su Livio Berak, Toni Janković, Žanilo Tataj Žak, Pero Galić i Mladen Vojičić Tifa koji su svojim nastupima zvučno opisali dugogodišnju karijeru benda.

Zele Lipovača: Večeras ćemo obilježiti tih prvih 40 godina benda

Uvodnu riječ napravio je Igor Kelčec, fotograf i dizajner koji je otvorio koncert najavljujući bendi i pjesmu "Akšam in Istanbul". Divlje Jagode, jedan od najpopularnijih bendova u regiji, predvođen Zeletom Lipovačom, još jednom su dokazale zašto ih i nakon 40 godina duge karijere publika dočekuje sa istim uzbuđenjem i saznanjem da će se odlično zabaviti na njihovom koncertu.

U zgradi BHRT-a, zajedno sa Velikim orkestrom Muzičke produkcije BHRT-a, napravili su odličnu atmosferu i koncert za pamćenje. Produkcija, razglas i energija bili su vrhunski. Publika željna dobrog zvuka i najvećih hitova Divljih Jagoda dočekala ih je velikim pljeskom.

Divlje Jagode su još jednom pokazale da su bend za sve generacije. Svoju energiju i radost dijelili su publika i prijatelji Divljih Jagoda pjevanjem, u momentima, nadjajačavajući hitove „Dobrodošla ljubavi“ „Jedina moja“, Marija, „Motori“, „Šejla“ , i dr.

Ljubitelji Divljih Jagoda koncert su mogli pratiti u živom prenosu na BH radiju 1, putem live streama na www.bhrt.ba i facebook profilu BHRT-a.

Divlje Jagode sigurno će još dugo biti na vrhu muzičke scene u cijeloj regiji. Već godinama svojoj publici pružaju samo najbolje.

Sjajan koncert Divljih Jagoda u studiju bosanskohercegovačke televizije, sa vrhunskom produkcijom, s povodom kakav je proslava 40 godina rada, zabilježile su kamere BHRT-a koji će odložno emitovati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije