David Bowie - Let's Dance (Nile Rodgers String Version)

Radiosarajevo.ba
David Bowie - Let's Dance (Nile Rodgers String Version)
Foto: Arhiv / David Bowie
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Još uvijek nova kompilacija 80's Symphonic, objavljena 9. novembra 2018. godine, predstavljena je sa pjesmom Take On Me, norveškog sastava A-ha, koju već duže od mjesec dana slušamo na 90,2 MHzUkupno 14. pjesama iz 80-ih godina su dobile orkestarski aranžman uz pomoć 48-članog Londonskog Studijskog Orkestra kojim je dirigirao Andy Wright a 15-ta pjesma je producirana od strane legendarnog Nile Rodgersa. U pitanju je veliki hit Davida Bowiea sa istoimenog albuma Let's Dance iz 1983. godine koji je i tada producirao upravo gospodin Rodgers.

Rad na ovoj pjesmi, i uspjeh koji je polučila, otvorili su mu mogučnost saradnje sa mnogim muzičkim zvijezdama tog doba (The B52's, Bryan Ferry, Mick Jagger, Jeff Beck) i rezultirali nekim od nezaboravnih hitova i albuma (Original Sin – INXS; Like A Virgin – Madonna; The Reflex – Duran Duran itd).  Nova verzija pjesme Let's Dance, na kompilaciji 80's Symphonic, našla se u društvu hitova kao što su: Alive and Kicking – Simple Minds; Smalltown Boy – Bronski Beat; What's Love Got To Do With It – Tina Turner; Josephine – Chris Rea; It Must Have Been Love –Roxette itd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije