Craig David na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Craig David na Radiju Sarajevo
Ove subote i nedjelje, od 10h ujutro do 21h uvečer, u periodima po 15-20 minuta, na talasima Radija Sarajevo slušamo pjesme iz diskografije britanske zvijezde Craiga Davida.

Craig Ashley David je pjevač, kompozitor, reper i producent koji se proslavio 1999. godine gostujući na singlu Re-Rewind od garage ekipe Artful Dodger. Pjesma je bila jedan od glavnih kotačića razvoja tadašnje garage, 2-step scene koja je cvjetala početkom novog milenija. Sredinom 2000. godine Craig David je objavio prvi album Born To Do It koji je produkcijski potpisan od strane Mark Hilla (Artful Dodger) a nakon toga je objavio još šest studijskih albuma na kojima je sarađivao sa velikim brojem muzičkih zvijezda: TinchyStryder, Kano, Jay Sean, Rita Ora, Hardwell, Sting i drugi. Kao solo artist je prodao više od 20 miliona muzičkih izdanja širom svijeta a do danas je nominiran za trinaest Brit Awards i dvije Grammy nagrade.

Veliki navijač domaćeg Southampton FC, fudbalskog kluba koji se takmiči u Premier ligi engleske, objavio je novi album The Time Is Now, 26-og januara 2018. godine. Album je najavljen singlom Heartline u septembru 2017. godine a promocija je nastavljena novembarskim singlom I Know You u kojem gostuje britanski sastav Bastille. Pjesma je najbolje plasirani singl na top ljestvicama, ovog 36-godišnjaka, u posljednjih 13 godina, odnosno od pjesme Don't Love You No More.

Pored pjesama sa novog albuma, ovog vikenda ćemo se prisjetiti i prethodnih albuma, singlova, remixa, mnogobrojnih obrada i živih nastupa od 1999. godine do danas.

I ovog vikenda uživajte na 90,2 MHz !

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije