Chloe Howl - 23

Radiosarajevo.ba
Chloe Howl - 23
0 / Chloe Howl
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Chloe Louise Howells, u muzičkim krugovima poznata kao Chloe Howl, je britanska pjevačica i kompozitorica koja je, nakon vrlo produktivne 2013. godine, uvrštena u BBC Sound of 2014. i završila na drugom mjestu, odmah iza izvjesnog Sama Smitha. Tokom 2014. godine je nastupala kao podrška na turneji Ellie Goulding a očekivalo se da će predstaviti i svoj prvi album. Međutim, nakon napuštanja Columbia Records (Sony Music) objavila je tek nekoliko singlova i EP-eva.

Nakon četiri godine pauze Chloe je objavila novi EP nazvan Work i sa njega predstavila singl 23. Kako je navela u jednom intervjuu, pjesmu je napisala prošle godine tokom novogodišnjih praznika uz pomoć prijatelja iz djetinjstva. “Čitavu noć smo proveli razgovarajući o tome kako odrastanje nije uvijek onako kako smo zamišljali. Napisala sam ovu pjesmu za sve one koji tek ulaze u 20-te i počinju shvatati kako to sve izgleda“ – kazala je Chloe Howl.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije