Cherilyn Sarkisian ili jednostavno Cher na 90,2

Radiosarajevo.ba
Cherilyn Sarkisian ili jednostavno Cher na 90,2
Official web site / Cher
60 godina muzičke karijere legendarne Cher ove subote i nedjelje na Radiju Sarajevo

Ovih dana su počele najave za drugi dio mjuzikla Mamma Mia! koji u kino dvorane stiže 18. jula. Uz sve najave, prvi singl sa soundtracka za ovaj film je pjesma Fernando u izvedbi legendarne Cher. Pored toga što je snimila svoju verziju ove pjesme, koja zvuči kao da je za nju i pisana, Cher ima i ulogu u ovom filmu. To je bio razlog da upravo njoj posvetimo ovaj muzički vikend na 90,2.

Cher ili pravim imenom Cherilyn Sarkisian je američka pjevačica i glumica. Poznata je po svom specifičnom glasu ali i po radu u raznim segmentima šou biznisa. U svojoj šest decenija dugoj karijeri je eksperimentisala sa različitim muzičkim žanrovima. Popularnost je stekla 1965. godine kada je sa svojim tadašnjim mužem, Sonny Bonom činila duo Sonny & Cher, te lansiranja u javnost singla "I Got You Babe" koji se dugo vremena zadržao na prvoj poziciji top lista u SAD-u i Britaniji. Do kraja 1967. godine Sonny & Cher su imali prodatih 40 miliona primjeraka nosača zvuka što ih je činilo jednim od najpopularnijih muzičara. U to vrijeme, paralelno počinje i svoju solo karijeru objavivši svoj prvi singl koji je prodat u preko milion primjeraka, a radi se o pjesmi Bang Bang (My Baby Shot Me Down).

Obzirom da 60 godina dugu karijeru ne možemo opisati u par rečenica, više detalja možete naći OVDJE, a na 90,2 FM ovaj vikend slušajte presjek muzičke karijere Cher.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije