Chaka Khan na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Chaka Khan na Radio Sarajevu
0 / Chaka Khan

Ova subota i nedelja na 90,2 MHz, svakih sat vremena od 10h ujutro do 21h uvečer, posvećene su američkoj pjevačici i kompozitorici Yvette Marie Stevens, koja je mnogo poznatija kao Chaka Khan.

Njena karijera traje već pet decenija, počevši od 70-ih godina, kada je bila glavni vokal funk benda Rufus. Poznata kao Kraljica funka, Khan je bila prvi R&B umjetnik koja je imala crossover hit sa reperom, I Feel for You iz 1984.  godine. I danas aktivna 65-godišnjakinja je u karijeri osvojila veliki broj nagrada a posebno izdvajamo deset Grammya koji su fino raspoređeni kroz dugogodišnji rad. Posljednji je osvojila za pretposljednji album Funk This, kao najbolji R&B album 2008. godine.

U junu 2018. godine, nakon 12 godina studijske pauze, Chaka Khan je objavila novi singl Like Sugar u saradnji sa Switchom iz projekta Major Lazer i producenticom Sarah Ruba. Pjesma je najavila dvanaesti studijski album Hello Happiness koji je predstavljen u petak 15. februara 2019. godine, zajedno sa singlom istog naziva. U toku bogate karijere sarađivala je sa mnogim poznatim muzičarima, kao što su Ry CooderRobert PalmerRay Charles, PrinceStevie WinwoodQuincy JonesGuruMary J. Blige i mnogi drugi. Još uvijek tugujući za velikim prijateljem Princom, koji je preminuo u aprilu 2016. godine, Chaka Khan se zajedno sa sestrom prijavila na odvikavanje od medikamenata (tablete za bolove). Kroz prizmu tih nedavnih događaja mnogo jasniji postaje naziv novog albuma kao i tekstovi koji pozivaju na pozitivan duh "music makes me say goodbye sadness, hello happiness".

Ovog vikenda češljamo bogatu diskografiju kraljice funka Chake Khan uz posebnu pozornost posvećenu novom izdanju Hello Happiness.

Chaka Khan Vikend na Radiju Sarajevo 90,2 MHz.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije