Celeste - Stop This Flame

Radiosarajevo.ba
Celeste - Stop This Flame
0 / Celeste
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Celeste Epiphany Waite je rođena u Coulver Cityu, SAD a od treće godine živi u Brightonu, Velika Britanija. Danas 25-godišnjakinja, Celeste je odrasla uz muziku Arethe Franklin i Elle Fitzgerald a ozbiljnije se počela baviti muzikom sa nepunih 16. godina. Kao tinejdžerka je nastupala u raznim bendovima a nakon što je napisala prvu pjesmu privukla je pažnju današnjeg menadžera koji joj je organizovao snimanje u poznatom Sarm West Studios, u kojem su svoje pjesme snimali legendarni The ClashLed ZeppelinPaul McCartneyRihanna i mnogi drugi.

Nakon nekoliko manjih izdanja i turneje sa Michaelom Kiwanukom, krajem prošle godine British Phonographic Industry je objavila da je Celeste osvajačica nagrade British Rising Star koju će primiti 18. februara na dodjeli Brit Awards 2020. godine. BBC je krajem prošle sedmice objavio rezultate glasanja za BBC Sound of 2020 gdje je također osvojila najviše glasova. U petak 10-og januara je predstavila Stop This Flameprvi singl u 2020. godini, koja će za ovu talentovanu djevojku očito biti jako uzbudljiva.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije