Besim Spahić vikend na RSA

Radiosarajevo.ba
Besim Spahić vikend na RSA

Prvi put napravićemo presedan i imati “Besim Spahić vikend” na Radio Sarajevu, zahvaljujući izuzetno popularnom predavanju ovog profesora koje je postalo jedan od najgledaniji youtube klipova u BiH tokom proteklih desetak dana, otkako je objavljen. Najinteresantnije isječke iz tog predavanja slušaćete kao džinglove između pjesama ovog vikenda.

Prof. dr. Besim Spahić rođen je u Travniku. Počeo je raditi kao novinar na RTV Sarajevo. Poslije dvije i po godine rada u toj medijskoj kući, prelazi na Fakultet političkih nauka u Sarajevu, na odsjek za žurnalistiku. Tokom rata profesor Spahić je živio u Ljubljani, radeći kao kreativni direktor u agenciji "Studio Marketing".

Kao slobodni umjetnik potpisuje različite muzičke, teatarske i književne projektima. Napisao je 18 knjiga iz oblasti reklame, političkog komuniciranja, političkog i kulturnog marketinga, imidža, poslovnog komuniciranja i dizajna, a bio koautor njih 5.

Tečno govori francuski, slovenski, italijanski i engleski jezik.

Trenutno radi kao redovni professor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, te kao gostujući profesor na drugim fakultetima u BiH. Na jednom od gostujućih predavanja, održanom u Kaknju ovog mjeseca, snimnjen je i video koji je postao hit na youtube-u. U njemu prof. Spahić krtički govori “o Bosni kakvu nam nude BH političari”, ali i o malo poznatim činjenicama iz istorije BiH, koristeći ih kao protiv-argumente aktuelnoj retorici političara.

Osim kao ugledni profesor, nešto manje je poznat i kao “roker”, muzičar i glumac. Pisao je i pjesme za mnoge muzičke zvijezde sa prostora ex-Yu (Nikša Bratoš, Seid Memić Vajta, Giuliano…), a neke od njih su postale i veliki hitovi (kao npr. Jugo od Giuliana i M. Bana). I danas se poluprofesionalno bavi muzikom i pozorištem, a nedavno je prezentovao i svoj mjuzikl "Kulin ban – Nadaleko znan".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije