Ben L'Oncle Soul - Strangers In The Night

Radiosarajevo.ba
Ben L'Oncle Soul - Strangers In The Night
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Benjamin Deuterde, profesionalno poznat kao Ben L'Oncle Soul, je 33-godišnji soul pjevač koji je karijeru počeo u crkvenom horu Fitiavana. Autor tri studijska albuma je posljednji objavio u novembru 2016. godine a naslovljen je sa Under My Skin. U pitanju je album posvećen Franku Sinatri koji je objavio Blue Note France. Ben je uz pomoć dva producenta (Matthieu Joly, Benjamin “Waxx“ Heikimian) uspio “preporoditi“ neke od jazz klasika koje je popularizirao Ol' Blue Eyes (Frank Sinatra) a jedna od tih pjesama je Strangers In The Night.

Pjesma koju je napisao Bert Kaempfert a tekst Charles Singleton i Eddie Snyder, originalno je nazvana Beedy Bye i koristila je kao instrumentalna podloga u filmu A Man Could Get Killed. Interesantno je da je pjesma koju je Frank Sinatra proslavio 1966. godine, prvo ponuđena grčkoj pjevačici, glumici i političarki Melini Mercouri ali je ona odbila misleći da je muški vokal mnogo prikladnije rješenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije