Bakermat - Partystarter

Radiosarajevo.ba
Bakermat - Partystarter
0 / Bakermat
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Lodewijk Fluttert, profesionalno poznat kao Bakermat, je holandski DJ i muzički producent koji je prošlog mjeseca napunio 27. godina. Njegova muzika je kombinacija elektronike, deep i tropical housea, technoa i producirana u minimalističkom maniru sa dosta jazz i soul uticaja. U odnosu na većinu drugih DJ-eva Bakermat na svojim nastupima kombinuje žive elemente. U 2014. godini je okupio šest muzičara (saksofonisti, violinisti, perkusionisti, pjevači) i oformio Bakermat Live Band. Već poznat kao jedan od iznimno talentovanih i inovativnih producenata, Bakermat je objavio pjesmu Partystarter koja kombinira rock, surf i big beat, u stilu I See You Baby i Rockefeller Skank od Groove Armade i Fatboy Slima.

Partystarter je moja najeksperimentalnija pjesma do sada. Nikada nisam producirao pjesmu koja je tako brza, glasna i jaka a nastala je iz moje želje da uletim u studio sa rockerima i napravim nešto unikatno, kombinirajući elemente rocka, metala, hip-hopa i dancea. Ovo je također prvi put da je većina elemenata u pjesmi totalno analogna, snimljena sa nesavršenostima koje daju ljudski osjećaj. Za mene, ova pjesma je ultimativna party himna, nešto što želim da čujem kada se osjećam euforično i kada želim da plešem u prepunoj prostoriji sa ljudima koji dijele taj osjećaj“ – kaže Bakermat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije