Alice Merton - Lash Out

Radiosarajevo.ba
Alice Merton - Lash Out
0 / Alice Merton
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

U martu 2017. godine, u sklopu RSA singl premijere, predstavili smo pjesmu No Roots u kojoj Alice Merton pjeva o svojim korijenima. Ova njemačko-englesko-kanadska pop muzičarka koja dolazi “niotkud“ u kratkom vremenu je napravila kolosalni uspjeh i dugo vremena provela na vrhovima mnogih top ljestvica te usput oborila i nekoliko rekorda prodaje. U prošli petak 24-godišnjakinja je napokon predstavila No Roots EP zajedno sa novim singlom nazvanim Lash Out.

Biti umjetnik i ljudsko biće na ovom svijetu znači da ćete uvijek dolaziti u sukob sa ljudima zbog kojih morate da se ponašate po određenim pravilima – kaže MertonKao i većina ljudi uvijek sam, i još uvijek želim da živim po svojim pravilima. Ideja, ili potreba da napišem i snimim Lash Out, rođena je iz ovog unutarnjeg osjećaja“. Od 15. maja Alice je na sjevernoameričkoj turneji kao podrška za Vance Joy, a nakon toga će se nastupati na mnogobrojnim festivalima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije