'Propozicije takmičenja su jasne, kod klubova koji ispadaju uvijek je neka konfuzija'

Radiosarajevo.ba
'Propozicije takmičenja su jasne, kod klubova koji ispadaju uvijek je neka konfuzija'

Košarkaški klub Bosna Royal od naredne sezone igrat će u drugoj ligi ako se u mjesecima koji su pred nama ne dogodi nešto nepredviđeno. 

Jučer smo razgovarali s predsjednikom KK Bosna Adnanom Jašarevićem koji je istaknuo da Studenti još uvijek nisu ispali, te da postoji prilika da samo jedan klub na kraju ispadne iz lige. Kontaktirali smo i generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Haruna Mahmutovića koji je istaknuo da su propozicije takmičenja jasne i da će društvo najboljih napustiti tri ekipe, a samim tim i KK Bosna Royal. 

Posljednja nada očajnika iz Hamze Hume: Bosna je dotakla dno

"Vjerovatno će kod ovih koji ispadaju iz lige biti konfuzije, a kod ovih koji su dobri neće biti konfuzije. Jasno stoje na našoj stranici propozicije takmičenja, odredbe Upravnog odbora. Propozicije takmičenja stoje od početka prvenstva", kazao je Mahmutović i dodao: 

"Upravni odbor može donijeti odluku da proširi ligu, jasno je da će biti pritiska od ovih koji ispadaju, kao i svake sezone, da se liga proširi. Moje mišljenje je da treba biti i manje od 12 klubova, mi razmišljamo da smanjimo ligu, a nikakvih razgovora o proširenju još uvijek nije bilo", naglasio je Mahmutović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije