Zvijer duža od 6 metara: Pogledajte kako žena pliva s najvećom ajkulom na svijetu

Radiosarajevo.ba
Zvijer duža od 6 metara: Pogledajte kako žena pliva s najvećom ajkulom na svijetu
PrtScr / Nevjerovatno

Ronioci Mark Mohler i Kimberly Jeffries snimili su prošle sedmice najveću bijelu ajkulu na svijetu - duga je skoro sedam metara i ima nadimak Duboko Plavetnilo. 

I ne samo da se nisu prestravili i pobjegli glavom bez obzira, nego su još uskočili u vodu i snimili je kako se hrani kitom... video je nastao 15 kilometara daleko od obale havajskog otoka Oahu.

Kako bi bili sigurni da je to ta Zvijer, ronioci su identitet provjerili i kod zvaničnih organizacija koje prate ove morske predatore, i zaista jeste - snimljena je neman, koja je stara 50 godina!

Inače, prije nekoliko dana s njom je plivala i neumorna borkinja za zaštitu morskih bića, Ocean Ramsey, čije avanture možete pratiti na Instagramu.

Snimak njene avanture koji doslovno ostavlja bez daha, možete pogledati u videu ispod: 

Duboko Plavetnilo prvi put je snimljena kod Meksika, prije četiri godine, a snimio ju je borac za zaštitu oceana Mauricio Hoyos Padilla te video objavio na National Geographicu.

Taj snimak također je užasavajući, jer Zvijer dolazi jako blizu ronioca i njihovog kaveza - ronilac koji je izvan kaveza nehajno je odgurne (kako su ovako hrabri...) - a ona nezainteresirana odlazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije