Zoran Kesić na originalan način ismijao ratnohuškački verbalni rat Srbije i BiH

Radiosarajevo.ba
Zoran Kesić na originalan način ismijao ratnohuškački verbalni rat Srbije i BiH
Zoran Kesić već nekoliko godina vodi popularnu emisiju ,"24 minuta sa Zoranom Kesićem", u kojoj na karakterističan način komentira aktuelna dešavanja u Srbiji, ali i regionu.

Nakon velikog verbalnog rata između Srbije i BiH, a koji su vodili srbijanski političari i mediji iz Srbije, te pojedini mediji iz BiH, Kesić je odlučio dati svoj komentar na ovu temu.

Podsjećamo, Izetbegović je u nedavnom intervjuu za Deutsche Welle na pitanje da li će BiH priznati Kosovo, rekao ”nadam se da”, uz objašnjenje da je to gotovo neizvodivo bez konsenzusa sve tri strane u BiH.

To je bilo dovoljno da prvo agencija Tanjug, a zatim i gotovo svi tabloidi u Srbiji Izetbegovićevu izjavu prenesu kao, “Da, priznat ćemo Kosovo”.

Kesićeva emisija je ismijala ratnohuškačku politiku i medijsku paljbu iz Srbije.

Pogledajte kako se Kesić na originalan način pozabavio intervjuom Bakira Izetbegovića , Tanjugovom viješću ali i medijskim natpisima srbijanskih tabloida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije