Životinjska prijateljstva: Oduševit će vas patka koja hrani ribe

Radiosarajevo.ba
Životinjska prijateljstva: Oduševit će vas patka koja hrani ribe
Priroda nas često iznenadi brojnim pojavama koje nam svakodnevno prikazuje, a najzanimljivije događaje izazivaju životinje kojima ljudi posvećuju posebnu pažnju.

Prijateljstva koja životinje "sklapaju" u divljini jedan su od fenomena kojem se podjednako dive i naučnici i ljubitelji životinja, a sve njih nedavno je oduševio snimak koji prikazuje prijateljstvo između patke i nekoliko riba.

Video koji prikazuje kako jedna patka hrani svoje riblje prijatelje postao je viralan na društvenim mrežama, a većina korisnika ocijenili su kako je ovo jedan od najdivnijih primjera prijateljstva u prirodi.

Ipak, mnogi su posumnjali da je to prava istina koja se krije iza videa, te su otkrili i drugu stranu ove priče, prenosi Dodo.

"Iako je lijepo pomisliti da patka hrani ribe, realnost je malo drugačija. Naime, poznato je da patke ubacuju svoju hranu u vodu, kako bi je kasnije pojele, a moguće je da mi ovdje vidimo kako ribe kradu hranu od ove patke", kazala je Jennifer Gordon, izvršna direktorica Udruge za zaštitu vodenih ptica u Karolini.

Bilo kako bilo, veoma je zanimljivo pogledati ovaj video, a nakon što ga pogledate i sami možete procijeniti da li je riječ o "krađi hrane" ili o nevjerovatnom prijateljstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije