Želio je gliser porinuti u vodu, a onda su se pehovi nizali jedan za drugim

Radiosarajevo.ba
Želio je gliser porinuti u vodu, a onda su se pehovi nizali jedan za drugim

Sve što je izvjesni Kanađanin želio bilo je – porinuti gliser u vodu u mjestu Port Moody (regija Vancouver).

Doveo je čamac na prikolici zakačenoj za terenac Mitsubishi Outlander, a onda se popeo na gliser da ispravi kolo upravljača. Bio je to početak serije pehova poslije kojih će vjerovatno izgubiti svaku volju za nautikom.

Zaboravio je podići kočnicu Mitsubishija (ili prebaciti automatik mjenjač u parkirni mod) pa je terenac, zajedno s prikolicom, krenuo prema vodi. U namjeri da zaustavi vozilo Kanađanin je iskočio iz glisera, ali…

Spotakao se, pao na beton, nakon čega ga je udario zadnji dio i otvorena vozačka vrata terenca nanijevši mu lakše povrede. Gliser s prikolicom, ali i terenac Mitsubishi Outlander završili su u vodu pored očajnog vlasnika.

Ako mislite da je nevoljama tu kraj – varate se! U slučaju potopljenog Mitsubishi Outlandera riječ je o hibridnoj verziji, kombinaciji benzinskog i električnog pogona. Epilog: Mokri automobil se nakon vađenja iz vode – zapalio!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije