Video koji nam daje odgovor gdje griješimo u roditeljstvu

Radiosarajevo.ba
Video koji nam daje odgovor gdje griješimo u roditeljstvu
Jeste li i danas uspjeli obaviti sve planirane zadatke? Mnogo ih je, sigurni smo.

Kako vrijeme odmiče čini se da naši životi postaju sve pretrpaniji obavezama, nauštrb našeg zdravlje i našeg porodičnog života.

Pred nas se svakodnevno postavlja neko novo "moram" i nerijetko nam odvlači pažnju od onih koji bi trebali biti na prvom mjestu, a to su naša djeca.

Iako mislimo da mnogo toga radimo za njihovo dobro, razmislimo za početak o njihovim potrebama.

Razumjeli njemački jezik ili ne, ovaj video nam šalje snažnu vizuelnu poruku kako neke stvari moramo mijenjati već danas.

Za početak, nemojte pretjerano razmišljati o posebnim poklonima za praznike koji slijede, jer najbolji poklon koji možemo dati našoj djeci je naše vrijeme.

Njemački trgovački lanac EDEKA i ove godine je objavio božićnu reklamu koja će dirnuti mnoge i u kojoj će se pronaći mnogi.

Sjetimo se prošle godine glavni protagonist njihove reklame bio je starac koji se nada kako će ga za Božić posjetiti djeca i unuci. No, oni su "zatrpani" brojnim obavezama i javljaju mu kako ga ove godine ipak ne mogu posjetiti.

Žalosni starac kratko je tugovao, a onda napravio plan kako bi za Božić cijela porodica ipak bila na okupu. Ni manje ni više, poslao im je obavijest da je preminuo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije