Uznemirujući snimak: Zvijezda bejzbola pretukla svoju vjerenicu

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak: Zvijezda bejzbola pretukla svoju vjerenicu
Uznemirujući snimak nadzorne kamere otkrio je pravi skandal mlade bejzbol zvijezde Danryja Vasqueza (24), na kojem je snimljen kako udara svoju vjerenicu na stadionu u Teksasu prije dvije godine.

Na snimku se vidi Danry Vasquez (24) kako u nekoliko navrata udara djevojku u glavu te je vuče za kosu. Incident se dogodio prije ili poslije utakmice na stadionu Whataburger Field u gradu Corpus Christi. Taj stadion je dom niželigaškoj bejzbol ekipi Corpus Christi Hooks.

Vasquez je uhapšen 4. augusta 2016. godine, dva dana nakon što je nastao ovaj snimak. Na suđenju je priznao krivicu te mu je određena novčana kazna i obaveza pohađanja časova za kontrolu bijesa.

Houston Astros, MLB ekipa sa kojom je Vasquez imao potpisan ugovor, isti je raskinula nedugo nakon incidenta. S druge strane, njegova vjerenica mu je, sudeći prema pisanju Daily Maila, oprostila nasilje nad njom.

Potvrđuje to i fotografija objavljena na njegovom Facebook profilu dva mjeseca nakon incidenta, na kojoj se vide njih dvoje nasmijani jedno pored drugog. U međuvremenu je pronašao novi klub Lancaster Barnstormers, ali je i ovdje zaradio otkaz nakon što je objavljen video nasilja.

Vasquez je na početku svoje karijere obilježavan kao nadolazeća bejzbol zvijezda. Potpisao je 1,2 miliona dolara vrijedan ugovor sa Detroit Tigersima kada je imao samo 16 godina, a kasnije je potpisao novi za Houston Astrose.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije