Utrka u driftanju: Izgubio kontrolu i pokosio publiku!

Radiosarajevo.ba
Utrka u driftanju: Izgubio kontrolu i pokosio publiku!
PrtScr / Utrka u driftanju: Izgubio kontrolu i pokosio publiku!

"Royal Performance Motorsport" u Zagrebu, kojeg su u nedjelju organizirali ljubitelji automobila i driftanja na Radničkoj cesti, umalo se pretvorio o smrtonosnu zabavu, jer jedan vozač nije dobro uradio svoj posao i završio je među gledaocima, pokosivši dva muškarca i ženu.

"Taj dečko uopće nije trebao driftati. Svoj BMW izložio je među ostalima u hali i krenuo van. Bez dopuštenja je izašao na stazu i na kraju udario tri gledaoca", rekao je za 24sata.hr Tomislav Starešina, jedan od voditelja "Royal Performance Motorsporta".

Kako se vidi na snimku jednog od svjedoka, ljudi u publici nisu uspjeli pobjeći automobilu koji je jurio na njih. Prvo je udario u gume koje su bile postavljene uz stazu. Lupio je u ivičnjak koji ga je odbio u gledaoce.

Automobil je doslovno pokosio dva muškarca i ženu te ih bacio na tlo. 

Na licu mjesta bile su dvije doktorice i dvije medicinske sestre. Kako je navedeno, niko od povrijeđenih nije životno ugrožen.

Pogledajte video!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije