U centru Zagreba iz šahta izašla zmija i krenula prema pekari

Radiosarajevo.ba
U centru Zagreba iz šahta izašla zmija i krenula prema pekari
Printscreen / U centru Zagreba iz šahta izašla zmija i krenula prema pekari

Zagrepčani koji su se jučer ujutro zatekli u Masarykovoj, u neposrednoj blizini HNK, imali su priliku svjedočiti ne baš uobičajenom prizoru: zmiji koja pokušava ući u pekaru.

Zmija je, pretpostavljamo prema snimci, ispuzala iz obližnjeg šahta pa je, očito preplašena ljudima koji su se okupili, pokušala pobjeći. Video je snimila čitateljica Telegrama i poslala ih video.

Ako se bojite zmija, scena može djelovati uznemirujuće, ali hrvatski cijenjeni zmijar Neven Vrbanić uvjerava da nema mjesta za strah.

“Radi se o bjelici i ona je posve bezopasna. Lako je moguće da je zaista izašla iz šahta. Zmije se, naime, vole zavlačiti pa smo ih osim kod šahtova nalazili i u prozorima. Ovakav prizor zapravo nije neuobičajen, jer je Zagreb prepun parkova i šuma koje su njihovo prirodno stanište. Moguće je da se negdje zavukla u šaht pa je baš ovdje odlučila izaći, ili ju je zbog obilnih kiša voda odnijela u neki šaht pa je sada pronašla izlaz”, kazao je Vrbanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije